Kvarnen i Hyssna
Kvarnen i Hyssna
Namn:
Kvarnen i Hyssna
Kategori:
Kort beskrivning:
Här kan du bo i en gammal bysmedja och röra dig i mjölnarfamiljens ursprungliga byggnader. Njut av utsikten och känslan av att tiden har stannat upp i den lilla byn. Vandra och besök Hyssnas två naturreservat eller gå en guidad tur och lär dig mer om Kvarnen och sågmästarens historia. Här möter det exklusivt moderna det gamla och genuina.
Lång beskrivning:

Somna till Surtans porlande

De genomtänkta smidesdetaljerna och kransågade trävirket från början av 1800-talet ger huset en mycket speciell atmosfär. Ljudet från smedens slägga har längesedan tystnat och du somnar istället skönt till ljudet av ån Surtans porlande.

Vila, vandra, cykla eller paddla

Här kan du koppla av i den vedeldade bastun, bubbelpoolen eller badtunnan. Vill du utforska den omgivande naturen och kulturen kan du vandra längs vandringleder, cykla eller paddla kanot.

God mat från lokala producenter

När du börjar känna dig hungrig erbjuds du mat av hög kvalitet från säsongsbaserade råvaror. Anläggningen är Svanenmärkt och ingår i Smaka på Västsverige. Den sistnämnda samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.

Konferens intill ån Surtan

Kvarnen i Hyssna tillhandahåller flexibla konferenslokaler precis intill ån Surtan. Även olika konferensaktiviteter finns att boka.

Telefonnummer:
0320-38023
Taggar/sökord:
Adress:
Claes Johanssons väg 1, 51168 Hyssna
  1. Contact