Bilder från Valborgsfirandet

Valborgsmässofirande i Hyssna 2014

I solig om än lätt kylslaget vårväder samlades Hyssnabor och tillresta Hyssnavänner för att fira våren. Man började med mingel över en kaffe i med tårta i skolans matsal. Mest långväga var nog det par från Amerika som sökte sina rötter uppe i Grönered.

Vid åttatiden tändes elden och kören stämde upp med i slänten mellan den gamla landsvägsbron och gamla kyrkan. Hembygdsföreningens ordförande Sven H Arnell hälsade välkommen och presenterade årets vårtalare Per Löwing. Pelle berättade att han just i år firade 60-årsjubileum som Hyssnabo ett förhållande som vi gamla skolelever är mycket tacksamma för.

Hyssna Lionsavdelning delade ut årets stipendium till en välförtjänt Hyssnabo. Året stipendiat Åke Andersson är mycket välförtjänt val med tanke på all den tid som han lägger ner för Hyssnas bästa.

I år är det även 100- årsjubileum för majblomman i Hyssna. Majblommans uppfinnare Beda Hallberg har sina rötter just i Hyssna.  Firandet bevistades av mer än 200 personer.

Veteranerna Bror Wessberg och Sven Arnell

Veteranerna Bror Wessberg och Sven Arnell i samspråk över en fika.

Mingel i skolan

Mingel i skolan där det bjöds på fika och god tårta.

Årets vårtalare Pelle Löwing

Årets vårtalare Pelle Löwing.

Kören

Kören bjöd på vacker och stämningsfull sång.
Körledare Marie Hyllstam låter hälsa att alla är välkomna att deltaga i kören, just nu finns t.ex. ett behov av sopraner.

Lionsstipendiaten "Åke i Bua" Andersson

Lionsstipendiaten ”Åke i Bua” Andersson